انتقال این بیماری ها از طریق مادر به جنین

در دوران بارداری نیاز به مراقبت های ویژه و منظم می باشد که باید زیر نظر متخصص زنان و زایمان صورت پذیرد . امکان ابتلا به بیماری های خاص در این دوران از مادر به جنین بسیار بیشتر از حالت عادی است که اگر مراقبت نکنید ممکن است اثرات زیان باری داشته باشد . این بیماری ها را در این مطلب بررسی خواهیم کرد.

بیماری سرخجه

اگر مادر حامله در دوران سه ماهه ی اول بارداری به بیماری سرخجه مبتلا گردید این بیماری موجب ناهنجاری های جنین ( کوری ، کری ، ضایعات قلب و اختلالات مغز ) میگردد.

اگر مشخص شود که مادری در سه ماهه ی اول بارداری مبتلا به بیماری سرخجه شده است و پزشک این بیماری را تشخیص دهد میتوان با رعایت قوانین کشور و موازین شرعی به بارداری او خاتمه داد.

برای پیشگیری از این ناهنجاری ها باید دوشیزگانی که در آستانه ی ازدواج قرار دارند از نظر ابتلا به بیماری سرخجه کنترل شوند و اگر به بیماری سرخجه مبتلا نشده اند و واکسن این بیماری هم به آنان تزریق نشده است باید واکسن تزریق نمایند.

اگر مادر حامله ای به بیماری های ویروسی دیگر مانند آنفولانزا ، اوریون و ویروس سیتومگال و یا بیماری توکسوپلاسموز مبتلا گردد ممکن است موجب سقط یا ناهنجاریهای دیگر در جنین او گردد.

بنابراین هرمادر حامله ای مخصوصا در سه ماهه ی اول دوران بارداری باید از تماس با یماران مبتلا به این بیماری ها خودداری نمایند و راههای ابتلا به این بیماری ها را بداند تا مبتلا نگردد.

بیماری سیفیلیس

سیفیلیس بیماری دیگری است که احتمال ابتلای جنین در داخل رحم مادر به آن وجود دارد. اگر مادر در سه ماهه ی اول دوران بارداری به این بیماری مبتلا شود میکروب نمیتواند از راه جفت به جنین برسد و جنین مبتلا نخواهد شد.

ولی اگر مادر بعد از سه ماهه ی اول و مخصوصا در سه ماهه ی آخر دوران بارداری به این بیماری مبتلا شود میکروب از راه جفت به جنین می رسد و جنین به بیماری سیفیلیس مبتلا میگردد.

خوشبختانه بیماری سیفیلیس مادر و جنین هر دو قابل درمان می باشد.

بیماری تب مالت

بیماری تب مالت در بیشتر نقاط کشور ما وجود دارد. ابتلای به این بیماری از راه نوشیدن شیر آلوده به میکروب تب مالت که از دام مبتلا به این بیماری دوشیده شده و به صورت نجوشانده یا پاستوریزه نشده مصرف میشود ، ایجاد میگردد. فرآورده های شیر آلوده مانند پنیر ، بستنی ، خامه و نیز تماس با دامهای مبتلا به تب مالت هم موجب ابتلا به این بیماری میشود.

بیماری ایدز

بیماری ایدز بیماری ویروسی بسیار خطرناک و کشنده ای است که در بیشتر کشور ها مخصوصا در کشورهای آفریقایی شایع است.

علت این بیماری ویروسی است به نام HIV معنی این کلمه این است که ویروس ، سیستم ایمنی و دفاعی فرد مبتلا را ضعیف و تخریب میکند و فرد مبتلا را برای ابتلا به بیماری های عفونی آماده میسازد.

ویروس این بیماری در دستگاه تناسلی زن و در مایع منی ( نطفه ) مرد مبتلا وجود دارد. بیشترین راه انتقال این ویروس آمیزش جنسی بین زن و مرد می باشد.

اگر شوهری به این بیماری مبتلا گردد و با همسر خود آمیزش کند او را مبتلا میکند. اگر خانم حامله ای در هنگام بارداری مبتلا شود ویروس از راه جفت به جنین میرسد و جنین را مبتلا می سازد.

اگر جنین قبل از زایمان مبتلا گردد ممکن است نوزاد او بعد از تولد علائمی از بیماری نداشته باشد ولی قبل از دو سالگی نشانه های بیماری مانند کم شدن رشد و نمو ، بزرگ شدن غدد لنفاوی و عفونت های مکرر ریه ظاهر میگردد و در حقیقت دستگاه ایمنی کودک از کار می افتد.

منبع :کودک آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *