۵ فایده سیگار کشیدن برای سلامتی

چه کسی گفته سیگار کشیدن برای سلامتی خیلی مضر است؟ خب درست است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و دارو، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها و تمام مراکز مرتبط با مسائل پزشکی در همه جای دنیا مصرف مواد مخدر را منع کرده‌اند اما افراد سیگاری کمی هم خوش شانس هستند.

اگرچه آن‌ها در خطر بسیاری از سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی، آمفیزم و سایر بیماری‌های ریوی هستند اما همین مواد مخدر، از یک سری از بیماری‌ها و ناهنجاری جلوگیری می‌کند.

اگرچه افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند بلیط سفر سریع‌تر از موعدشان به آن دنیا را رزرو می‌کنند اما در ادامه این متن ‍۵ فایده احتمالی سیگار کشیدن را به شما توضیح می‌دهیم.

۱- سیگار کشیدن احتمال انجام عمل جایگزینی مفصل زانو را کاهش می‌دهد

زمانی که افراد سیگاری هزینه خرید یک پاکت سیگار را پرداخت می‌کنند، از هزینه ای که در آینده برای انجام عمل جایگزینی زانو باید پرداخت کنند فرار می‌کنند.

طبق مطالعه‌ای که اخیرا در دانشگاه آدلاید استرالیا انجام شده و در نسخه ماه جولای مجله Arthritis & Rheumatism به چاپ رسیده، افراد سیگاری نسبت به افرادی که سیگار نمی‌کشند به میزان کمتری در خطر عمل جایگزینی مفصل زانو قرار می‌گیرند.

ارتباط این دو در چیست؟ در نگاه اول، عمل جایگزینی زانو بیشتر در افرادی متداول است که دوندگی زیاد یا وزن زیادی دارند. افراد سیگاری به ندرت فعالیت ورزشی می‌کنند و اغلبشان چاق نیستند!

پس از کنترل سن، وزن و میزان فعالیت‌های ورزشی، محققان در بیان ارتباط بین این دو اتفاق، یعنی سیگار کشیدن و وضعیت مفاصل، ناکام ماندند. اما به صورت احتمالی، علت این گونه بیان شد: نیکوتین موجود در تنباکو، از تحلیل رفتن غضروف‌ها و مفاصل جلوگیری می‌کند.

۲- سیگار کشیدن، احتمال ابتلا به پارکینسون را کاهش می‌دهد

تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده که نتایج آن‌ها ارتباط بین مصرف سیگار و کاهش ریسک ابتلا به پارکینسون را نشان می‌دهد.

افرادی که به صورت طولانی مدت سیگار می‌کشند کمتر به این بیماری دچار می‌شوند و دلیل آن، این نیست که این افراد زودتر از بقیه از دنیا می‌روند!

طبق تحقیقی که در ماه مارچ سال 2010 در  journal Neurology به چاپ رسید، صرف نظر از بیان دلیل این واقعیت علمی، ثابت شد که میزان مصرف و به تبع آن تعداد نخ سیگارهایی که فرد در طول روز می‌کشد ارتباط مستقیمی با کاهش احتمال مبتلا شدن به پارکینسون دارد.

محققان دانشگاه هاروارد از پیشگامان تحقیق در این زمینه بودند که موفق شدند دلایل قانع کننده‌ای برای این اتفاق ارائه کنند.

در بررسی‌ای که ماه مارچ 2007 به انجام رسید، این محققان متوجه شدند اثرات محافظتی سیگار بعد از ترک اعتیاد کاهش می‌یابد. آن‌ها همچنین به این مورد تاکید داشتند که برای گفته‌های خود نمی‌توانند اثبات علمی بیاورند.

۳- سیگار کشیدن احتمال چاق شدن را کاهش می‌دهد

سیگار کشیدن یا اگر بخواهیم دقیق‌تر اشاره کنیم، نیکوتین موجود در تنباکو، اشتها را سرکوب می‌کند.

این واقعیت در میان بومی‌های قاره آمریکا قرن هاست که شناخته شده است. شرکت‌های فروش تنباکو با آگاهی از این خاصیت، در دهه ۱۹۲۰ به طور خاص زنان را با ادعای لاغرتر شدن جامعه هدف قرار دادند و آن‌ها را جذب تنباکو کردند.

طبق تحقیقی که در جولای سال ۲۰۱۱ در مجله Physiology & Behavior به چاپ رسید، در متقاعد کردن معتادان برای ترک سیگار، دو مشکل عمده وجود دارد. بعد از سختی جدا شدن آن‌ها از اعتیاد، چاق شدن حتمی افراد مشکل اصلی است!

ارتباط بین ترک اعتیاد و افزایش وزن پیچیده است: نیکوتین هم می‌تواند اشتها را کور کند و هم تحریک! و سیگار کشیدن به خودی خود باعث می‌شود تا افراد سیگاری کمتر تمایلی به غذا خوردن داشته باشند.

افراد سیگاری ممکن است طمع غذاهایی که می‌خورند را دوست نداشته باشند. علاوه بر تمامی این موارد، طبق تحقیقی که محققان Yale در سال ۲۰۱۱ در مجله Science منتشر کردند، نیکوتین به ناحیه‌ای از مغز تحت عنوان هیپوتالاموس که مرکز احساس گرسنگی بدن است می‌رود و باعث می‌شود فرد میل به غذای کمتری داشته باشد.

با وجود تمام این صحبت‌ها هیچ پزشک محترمی برای کنترل وزن سیگار کشیدن را توصیه نمی‌کند. محققان Yale این پیشنهاد را می‌دهند که در آینده می‌توان داروی مطمئنی برای کنترل اشتهای مردم چاق ساخت.

۴- سیگار کشیدن، خطر مرگ پس از بعضی از حمله‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

در مقایسه با افرادی که سیگار نمی‌کشند، سیگاری‌ها نرخ مرگ و میر کمتری بعد از سکته‌های قلبی دارند و به دو روشی که برای درمان به کار می‌رود پاسخ بهتری می‌دهند:
 ۱- فیبرونیلیتیک تراپی: که پایه این روش داروهاست
 ۲- آنژیوپلاستی: که با قرار دادن بالون در شریان‌ها، رگ‌ها را از پلاک پاکسازی می‌کنند

در افراد سیگاری، دود وارد شده به بدن دیوار شریان‌ها را زخم می‌کند و چربی‌ها و پلاک‌های خونی در این قسمت‌ها گیر می‌کنند و در نتیجه دیواره رگ‌ها مسدود می‌شود.

پس برای اثبات اینکه افراد سیگاری به دو روش درمانی بالا واکنش بهتری نشان می‌دهند یک تئوری وجود دارد و آن این است که سیگاری‌ها معمولا ۱۰ سال زودتر از مردم عادی اولین حمله قلبی را تجربه می‌کنند پس هنگام وارد شدن به پروسه‌های درمانی جوان‌تر از مردم غیر سیگاری هستند.

اما طبق یک بررسی انجام شده که نتایج آن در آگوست ۲۰۰۵ در ژورنال American Heart منتشر شد، بیان شد که سن به تنهایی نمی‌تواند این تفاوت بین سیگاری‌ها و بقیه افراد را توجیه کند و این تناقض هم چنان باقی می‌ماند. هیچ نظریه جایگزینی هنوز در این رابطه مطرح نشده است.

۵- سیگار به عملکرد بهتر داروی کلوپیدگرل (مرتبط با سکته قلبی) کمک

کلوپیدگرل دارویی‌ست که برای جلوگیری از لخته شدن خون در بیماران مبتلا به بیماری‌های کرونری و گردش خون (که به سکته ختم می شود) مصرف می‌شود. به نظر می‌رسد که سیگار کشیدن عملکرد این دارو را بهبود می‌بخشد.

یک بررسی محققان کره‌ای بر پایه نتایج محققان دانشگاه هاروارد انجام دادند که نتایج آن در ژورنالThrombosis Research منتشر شد.

این مطالعه فایده‌هایی برای افرادی که حداقل ۱۰ نخ سیگار در طول روز مصرف می‌کنند بیان شده است.

به نظر می‌رسد ماده‌ای در سیگار وجود دارد که پروتئین‌های خاصی را در بدن فعال می‌کند که سیتوکروم نام دارند. این پروتئین‌ها کلوپیدگرل را به فرم فعال در می‌آورد.

باز هم تکرار می‌کنیم که هیچ پزشک محترمی برای افزایش کارایی کلپیدوگرل، بیماران خود را تشویق به سیگار کشیدن نمی‌کند. اما این مورد و سایر چهار فایده بیان شده نشان می‌دهد که تنباکو می‌تواند حاوی مواد مفیدی باشد که در آینده برای مقاصد دارویی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

منبع: Christopher Wanje/ livescience.com

برچسب شده در:,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *